Desktop Metal 3D printers

Betaalbaar, makkelijk in gebruik en ideaal voor het snel printen van metalen onderdelen – van prototyping tot massaproductie.

Zij vertrouwen
op Desktop Metal

Studio System™

Dé oplossing om veilig en betaalbaar in-house metalen onderdelen te 3D printen. Dit complete systeem van hard- en software is ideaal voor het het maken van prototypes, gereedschappen en voor productie van kleine series. 

Breed inzetbaar

Snel & veilig printen op kantoor

10 keer goedkoper dan bestaande technieken

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Production System™

Voor het eerst is 3D metaalprinten op industriële schaal mogelijk – de hoge productiesnelheid en hoogwaardige kwaliteit zorgen voor een lage stuksprijs. Makkelijk in gebruik en 100 keer sneller dan 3D lasergebaseerde systemen.

Printen van grote series

Single Pass Jetting met printsnelheden tot wel 8.200 cm³ per uur

20 keer goedkoper dan lasergebaseerde systemen

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Waarom Layertec?

Gecertificeerd personeel

Onze technici zijn volledig gecertificeerd door Desktop Metal.

Service

Wij bieden uitgebreide ondersteuning, van CAD-model tot 3D print.

Implementatie

Onze experts installeren en configureren jouw Desktop Metal op locatie.

Opleiding

Wij trainen jou en je collega’s om met de Desktop Metal printer te werken.

“De 3D‐metaalprinter zorgt voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Vooral de vrijheid in ontwerp en de korte tijd van idee tot product zijn essentieel voor AWL-Techniek.”

Wouter Zweers, Technology Manager AWL-Techniek

Direct contact met Dennie

Dennie Rijk

Is het wel echt van staal?

Met het Desktop Metal systeem is het mogelijk om volledig metalen onderdelen te printen met een dichtheid van tot wel 99,5%. Dit is een hogere dichtheid dan gegoten metalen onderdelen en met een sterkte vergelijkbaar met alternatieve technieken.

Hoeveel goedkoper is het?

Door een volledig geïntegreerd proces kunnen onderdelen op het Desktop Metal Studio System + gemaakt worden tegen een 10-20x lagere kostprijs. Tevens zijn er geen speciale operators of machines voor nabewerkingen noodzakelijk en werkt het systeem autonoom zonder interventie van een medewerker.

Welke metalen?

Op dit moment is het mogelijk om met RVS (17-4 PH en 316L) en gereedschapsstaal (H13) te printen. Op termijn zal dit worden uitgebreid naar ruim 30 metaalsoorten.

Hoe werkt het printproces?

Met het Desktop Metal Studio System+ is het mogelijk om binnen enkele dagen diverse iteraties te produceren. Dit verkort de doorlooptijd en time-to-market aanzienlijk.