Persbericht

Desktop Metal begint verscheping ’s werelds eerste kantoorvriendelijke 3D metaalprinter naar bedrijven in heel Europa

20 juni 2019 – Desktop Metal, het bedrijf dat zich inzet om 3D printen van metalen toegankelijk te maken voor fabrikanten en ingenieurs, heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn Studio System ™ heeft verzonden aan klanten en resellers in heel Europa. ’s Werelds eerste kantoorvriendelijke metalen 3D-printsysteem voor functionele prototyping en laagvolume-productie, heeft in Noord-Amerika een sterke acceptatie gekregen bij toonaangevende bedrijven, waaronder Ford, Stanley Black en Decker, Google’s ATAP, Goodyear, Owens Corning en John Zink Hamworthy Verbranding. Voortbouwend op dat momentum is het Studio System nu CE-gecertificeerd voor internationale compatibiliteit en wordt het geïnstalleerd bij klanten in heel Europa, waaronder Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

“Toen Desktop Metal voor het eerst werd gelanceerd, hebben we een missie uiteengezet om de manier waarom bedrijven wereldwijd  metalen onderdelen produceren, van functionele prototyping tot massaproductie, wereldwijd te veranderen”, aldus Ric Fulop, CEO en mede-oprichter van Desktop Metal. “We hebben die visie overal in de Verenigde Staten en Canada waargemaakt en zijn nu klaar om op het wereldtoneel te stappen om onze bedrijfsuitbreiding verder te versnellen en de indrukwekkende vraag van de Europese markt te beantwoorden.”

In afwachting van de internationale expansie, werkt Desktop Metal al meer dan een jaar met een selecte groep strategische klanten aan evaluaties van haar technologieën. Deze strategische partners zijn een bron van belangrijke feedback van gebruikers over benchmarkonderdelen, materialen, training en systeemgebruik. Internationale klanten van het Studio System omvatten meerdere industrieën, waaronder automotive, onderwijs en defensie, evenals serviceproviders van luxe merken en consumentenproducten. Toonaangevende bedrijven, waaronder BMW Group in Duitsland; Politecnico Di Milano, een van de grootste technische universiteiten in Europa en Additive Italia srl ​​(Add + It) in Italië; EGIBIDE en Centro Avanzado de Fabricación (IMH) in Spanje; Edalis, Soprofame en MSA in Frankrijk; Weir Group en de stad Sheffield in het Verenigd Koninkrijk; Jade Groupe uit Portugal, gespecialiseerd in de productie van metalen onderdelen voor de luxe modewereld; en BAZIGOS of Greece, een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in precisiecomponenten, behoren tot de eerste klanten die kunnen profiteren van het gebruiksgemak en de toegankelijkheid die het Studio System biedt.

Studio-systeem voor metaalprototyping en productie met laag volume

Het Studio-systeem is ontworpen om 3D-printen van metaal toegankelijker te maken, waardoor ontwerp- en engineeringteams metalen onderdelen sneller kunnen printen, zonder de noodzaak van speciale voorzieningen, toegewijde operators of dure gereedschappen. De driedelige oplossing, inclusief printer, debinder en oven, automatiseert 3D-printen van metaal door nauw te integreren met de cloud-gebaseerde software van Desktop Metal: om een ​​naadloze workflow te leveren voor het intern printen van complexe metalen onderdelen, van digitaal bestand tot gesinterd onderdeel.

Tot op heden heeft Studio Systems wereldwijd meer dan 10.000 onderdelen gefabriceerd, met toepassingen variërend van functionele prototyping van extrusiemondstukken en schokdemperzuigers; naar mallen en armaturen, inclusief robotteindeffectoren en smartphone armaturen; voor het vervaardigen van gereedschappen van inzetstukken voor ritsvormen en extrusiematrijzen; en lage productie van tandwielen en motorsteunen. Elk van deze benchmarkonderdelen heeft een drastische kostenreductie laten zien – sommige met wel 90 procent ten opzichte van machinale bewerking en selectieve lasersmelting (SLM) – evenals productiesnelheid, waarbij onderdelen in dagen worden geproduceerd in plaats van weken of maanden.

De voordelen

Feedback van klanten over de voordelen die bedrijven nu kunnen behalen, zijn:

  • Built to Scale: het studiosysteem biedt een 10 keer groter sintervolume dan concurrerende systemen, waardoor een kosteneffectieve, kleine productie van metalen onderdelen mogelijk is. De One Studio-oven ondersteunt maximaal vijf printers, waardoor batchverwerking voor hoge doorvoer mogelijk is.
  • Superieure onderdelen: mechanische eigenschappen, materiaaleigenschappen, oppervlaktekwaliteit, feature fidelity, geometrie, maat, maatnauwkeurigheid – het studiosysteem beschouwt elk van deze kritieke factoren met vakkundig ontworpen functies om grote onderdelen te garanderen.
  • Veilig voor het kantoor: een belangrijke onderscheidende factor van het studiosysteem is dat het de blootstelling van oplosmiddelen aan gebruikers voorkomt en geen externe ventilatie vereist. Het systeem is ontworpen voor gebruik in een reeks omgevingen – kantoor, lab, winkel – waardoor het voor elke ingenieur gemakkelijk is om metalen onderdelen intern te maken.

 

Naast leveringen die nu onderweg zijn in de VS, Canada en Europa, is het Studio System in 48 landen, waaronder Azië, de Stille Oceaan, EMEA en Mexico, beschikbaar om te reserveren. Om superieure klantenservice te bieden, heeft het bedrijf een groeiend wereldwijd netwerk van 85 verkooppartners en wederverkopers, allen ervaren in de distributie van productieapparatuur. Europese klanten die nieuwe bestellingen indienen, kunnen verwachten dat hun systemen binnen acht weken of eerder worden ontvangen. De beschikbaarheid van het Studiosysteem verschilt per land en geïnteresseerde kopers bezoeken www.desktopmetal.com/international voor meer informatie.

Over Desktop Metal

Desktop Metal, Inc., gevestigd in Burlington, Massachusetts, versnelt de transformatie van de productie met end-to-end 3D-printoplossingen voor metaal. Opgericht in 2015 door leiders op het gebied van geavanceerde productie, metallurgie en robotica, is het bedrijf gericht op de onvervulde uitdagingen van snelheid, kosten en kwaliteit om van metaal 3D-printen een essentiële tool voor ingenieurs en fabrikanten over de hele wereld te maken. Sinds de oprichting heeft het bedrijf $ 438 miljoen aan financiering opgehaald met een portefeuille van strategische partners en investeerders, waaronder Ford Motor Company, GV (voorheen Google Ventures), GE Ventures, BMW iVentures, Koch Disruptive Technologies, Lowe’s, New Enterprise Associates (NEA) en meer. Desktop Metal werd geselecteerd als een van ’s werelds 30 meest veelbelovende technologiepioniers door het World Economic Forum en vernoemd naar de lijst met 50 slimste bedrijven van MIT Technology Review.

Hier leest u het complete persbericht (Engelstalig) inclusief quotes van Desktop Metal klanten uit verschillende landen. 

Desktop Metal logo

 

Officiële reseller

Layertec, leverancier van hoogwaardige 3D printers voor de professionele markt in de Benelux, is officieel reseller van de Desktop Metal systemen die de productie van metalen onderdelen fundamenteel heeft verandert – van prototyping tot massaproductie. Met de nieuwe 3D metaalprinters van Desktop Metal, het Studio System en Production system, wordt 3D metaalprinten bijzonder interessant voor de industrie. Baanbrekende technologie verlaagt de aanschafkosten enorm, terwijl de snelheid, veiligheid én printkwaliteit vele malen beter is.

Productinformatie

• Studio System Plus
• Production System

Advies op maat

Onze adviseren komen graag met uw bedrijf in contact om de mogelijkheden en voordelen van 3D printen voor uw applicatie te bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op en we helpen u de juiste investering te maken.

 

Contact met adviseur

 

Jouw 3D printer, onze toegevoegde waarde: maximaal rendement

w

Training

Door onze vakkundige trainingen, haal je het beste resultaat uit jouw 3D printer(s).

Helpdesk

Onze telefonische helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.

3D printservice

Laat razendsnel en in de hoogste kwaliteit jouw model door ons 3D printen.

Implementatie

Ervaren en gecertificeerde experts installeren en trainen bij jou op locatie.

Seminars

Tijdens onze seminars leer je alles over nieuwe technologieën, materialen en toepassingen.

Service

Onze specialisten staan tot je beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.