Form 3 en 3L

Kleine details, grote resultaten

Formlabs versterkt haar Form-serie met twee nieuwe modellen: de Form 3 en z’n grote broer, de 3L. Beide uitgerust met Low Force Stereolithography (LFS) – een compleet nieuwe 3D print-engine.

Als gecertificeerd Formlabs leverancier, is Layertec de juiste partij om jouw Form 3 of 3L bij te bestellen. Zo ontvang je naast een offerte, gedegen advies én de best mogelijke ondersteuning na je aanschaf.

formlabs form 3 3L 2mobiel -Form 3
vernieuwd -Form 3

Low Force Stereolithography

Low Force Stereolithography (LFS) is de volledig vernieuwde SLA-printing engine die gebruik maakt van lineaire verlichting en een flexibele tank om vloeibare resin in vaste delen te veranderen. LFS zorgt voor nóg betere printresultaten.

l size -Form 3

Grootformaat

Met een bouwvolume dat 5 keer zo groot is als dat van de Form 3, kan de Form 3L onderdelen printen die 500% groter zijn dan die van de Form 3.

nonstop -Form 3

Non-stop printen

Geïntegreerde sensoren zorgen te allen tijde voor optimale condities en constante prestaties. Raas door grote delen met twee op maat ontworpen Light Processing Units (LPU’s). Deze twee lasers bouwen snel en tegelijkertijd grote, dichte delen.

Introductievideo

Deep dive

Form 3L: 5x het bouwvolume

 

Groter
De Form 3L kun je met recht de grotere broer van de 3L noemen. Met een buildvolume dat vijf keer zo groot is, kunnen de geprinte onderdelen tot 500% groter zijn dan de bij de Form 3.

Sneller printen
De 3L blaast door grote delen met twee op maat ontworpen Light Processing Units (LPU’s). Twee lasers bouwen tegelijkertijd met gemak grote dichte onderdelen.

Cross-compatibiliteit en uptime
Gebruik twee van dezelfde resin cartridges die worden gebruikt door Form 2 en 3 om langer te kunnen printen omdat je resin minder snel op raakt. 

Wekelijkse demomiddag

Ontvang je graag persoonlijk advies over de mogelijkheden van 3D printing? Kom langs voor een vrijblijvend 1-op-1 adviesgesprek tijdens onze 3D printing demo middag elke donderdag van 13:00 tot 17:00 uur.

Form 3

Onberispelijke 3D prints
Het optische systeem met precieze, compacte laserspot garandeert nauwkeurige afdrukken. Adaptieve laagdikte zorgt ervoor dat details en hoge snelheden in balans zijn.

Non-stop 3D printen
Geïntegreerde sensoren bewaken en onderhouden de ideale omstandigheden voor consistente prestaties. Schakel tussen materialen in seconden met een eenvoudig cartridgesysteem. 

Groeit met je mee
Een schaalbaar en makkelijk uit te breiden productiesysteem om altijd te kunnen voldoen aan de vraag voor 3D prints. Beheer afdrukken en teams met PreForm en Dashboard. Pas eenvoudig de afdrukwachtrij aan wanneer een printopdracht prioriteit heeft.

Form 3 resin tank 218 -Form 3

Langere levensduur, verhoogd gebruikersgemak

De Form 3 Resin Tank is speciaal ontwikkeld voor een langere levensduur tijdens het printen in grote aantallen. Nu met groter volume, preciezere printerdetectie, anti-spat geometrie en eenvoudige wiper scheiding voor gestroomlijnde workflows.

Technische specificaties

Formlabs Form 3

1x Light Processing Unit:
85 micron laser spot size
250 mW laser power

Build volume:
14.5 x 14.5 x 18.5 cm
5.7 x 5.7 x 7.3 inch

Layer thickness:
25 x 300 microns

Footprint:
40 x 53 x 78 cm
15.5 x 21 x 30.5 inch

Formlabs Form 3L

2x Light Processing Unit:
85 micron laser spot size
250 mW laser power

Build volume:
20 x 33.5 x 30 cm
7.9 x 13.2 x 11.8 inch

Layer thickness:
25 x 300 microns

Footprint/space required:
77.5 x 52 x 76 cm
30.5 x 20.5 x 29.9 inch

Gratis 3d printmodel Layertec 2 -Form 3

Print een gratis proefmodel

Gratis een 3D geprint proefmodel ontvangen? Of heeft u een eigen 3D model dat u graag geprint ziet? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Of kom langs voor een 1-op-1 seminar van 15 minuten over het 3D printen van uw model.