Formlabs 3D printers

3D printers voor perfecte 3D prints. Elke keer weer.

SLA 3D printers en post-printing oplossingen voor hoogwaardige resultaten.

Formlabs 3D printers
Form 3

Form 3

Til je productie en prototypes naar een hoger niveau. Met de Form 3 haal je een 3D printer van industriekwaliteit in huis die consistent levert.

Nauwkeurige precisie

Non-stop printen

Groeit mee met je bedrijf

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Form 3L Form 3BL

Form 3L en 3BL

De Form 3L is een betaalbare grootformaat 3D-printer. Kies de Form 3BL om met biocompatibele materialen te printen, speciaal voor de tandheelkunde.

Stop met uitbesteden van grote 3D prints

Enorme prints voor levensgrote ideeën

Schaalbaar perfectionisme

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Zij vertrouwen
op Layertec

Form 3B

Speciaal voor de tandheelkunde. Eenvoudig, snel en betaalbaar 3D printen van biocompatibele materialen voor bijvoorbeeld aligners, retainers en boormallen.

Hoge, consistente kwaliteit

Betrouwbare productie

Intuïtief en betaalbaar

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Fuse 1

Fuse 1

Eindelijk binnen bereik: Selective Laser Sintering. Vergeet uitbesteden. De Fuse 1 brengt de industriële kracht van SLS 3D-printen binnen jouw bedrijf.

Betrouwbaar en consistent

Veilige, efficiënte poederrecycling

Non-stop 3D printen

Vragen? Bel met onze adviseurs
Direct contact: +31(0)418 – 644 696

Waarom Layertec?

Gecertificeerd personeel

Onze technici zijn volledig gecertificeerd door Formlabs.

Service

Wij bieden uitgebreide ondersteuning, van CAD-model tot 3D print.

Implementatie

Onze experts installeren en configureren jouw Formlabs printer op locatie.

Opleiding

Wij trainen jou en je collega’s om met de Formlabs printer te werken.

“De Form 3L is een geweldige machine met een mooie interface. Het heeft gemakkelijke stapsgewijze instructies voor de meeste functies. Dezelfde eenvoudige functionaliteiten en uitstekende kwaliteit als de Form 3 maar met een groter bouwvolume is vooral handig voor het maken van grotere onderdelen uit één stuk in plaats van snijden en monteren na de productie. Het bouwplatform is nog steeds gemakkelijk te onderhouden en te installeren en de toegevoegde handvatten zijn buitengewoon handig bij het laden en lossen. Het is ook erg prettig dat – aangezien de tank groter is – de Form 3L twee cartridges met resin heeft om te voorkomen dat ze opraken tijdens het printen. En niet te vergeten: de cartridges zijn uitwisselbaar zijn met de Form 3 en 2, wat ongelooflijk handig is in een laboratoriumomgeving waar we veel verschillende machines gebruiken.“

Laura McAfee-Ramirez, Additive Manufcaturing Technician, Tesla Motors

Direct contact met Dennie

Dennie Rijk

Wie is Formlabs?

Formlabs is een Amerikaanse professional 3D printer fabrikant, bekend door onder andere hun desktop 3D printers. Formlabs is op een korte tijd uitgegroeid tot een van de bekendste en ook beste fabrikanten van SLA 3D printers. De Form 3-serie (met 3L en 3B), Form Wash en Form Cure van Formlabs zijn uitzonderlijk goede 3D printers voor professionals.

Waarom een Formlabs 3D printer kopen bij Layertec?

Layertec is al jaren dé partner voor 3D printing solutions in Nederland en België. Onze ervaren en op Formlabs gecertificeerde experts helpen je graag met al je vragen en kunnen je trainen op locatie. 

Welke professionele 3D printers van Formlabs zijn er?

Formlabs biedt een uitgebreid aanbod 3D printers aan. Bij Layertec kun je terecht voor de Form 3, de Form 3L en 3BL en de Form 3B. Uiteraard verkopen we ook de super handige Form Wash & Form Cure, waarmee prints sneller kunnen gereinigd en uitgehard worden.

Welke voordelen kan een Formlabs 3D printer bieden?

Het grote voordeel aan een Formlabs 3D printer in huis halen, is dat een Formlabs printer maar een fractie kost van wat een industriële printer kost. Bovendien hoef je het printen van 3D prints niet steeds uit te besteden, maar je kunt je Formlabs 3D printer makkelijk naast het bureau van de designer plaatsen. Snelheid aan een scherpe prijs, dat kun je van Formlabs verwachten. 

In welke sectoren worden Formlabs 3D printers gebruikt?

Formlabs 3D printers worden in allerlei sectoren gebruikt, denk aan engineering, productie, tandheelkunde, gezondheidszorg, onderwijs, sieradenontwikkeling, audiologie … In elke sector kan een Formlabs 3D printer een impact maken door allerlei processen te versnellen en ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is het printen van spalken en prothesen voor tandheelkundige praktijken.

Welke Formlabs resins zijn er?

Er zijn verschillende resins speciaal ontwikkeld voor Formlabs 3D printers, zoals castable resins, dental resins, engineering resins en standard resins. Wij verkopen verschillende resin cartridges in onze webshop. Neem snel een kijkje! 

Hoe kan ik printen met een Formlabs 3D printer?

Als je een Formlabs 3D printer koopt bij Layertec, dan word je getraind door onze specialisten om met de printer te werken. Het printproces bestaat eigenlijk uit 3 stappen: eerst wordt er een 3D-model uitgewerkt in een CAD-software programma. Eens het model is afgerond, stuurt de software de instructies door naar de printer. De printer start daarna met het printen van het model, laagje na laagje. Eens het model geprint is, komt het post-curing proces. Dit betekent dat bepaalde geprinte onderdelen nog moeten gespoeld worden in isopropylalcohol (IPA) om niet-uitgeharde hars te verwijderen of om de uitharding te stabiliseren. Dit kan handmatig worden gedaan, maar de Form Wash & Form Cure kunnen deze werkzaamheden ook overnemen.