Form 3+

Perfecte 3D prints, iedere keer weer – Til je productie en prototypes naar een hoger niveau. Met de Form 3+ haal je een 3D printer van industriekwaliteit in huis die consistent levert.

Kleine details, grote resultaten

Nauwkeurige precisie

De speciaal ontworpen Light Processing Unit (LPU) in de printer maakt gebruik van een compact systeem van lenzen en spiegels om nauwkeurige prints te maken. Elke keer weer.

Non-stop printen

De Form 3 controleert continu de printprestaties. Geïntegreerde sensoren helpen de ideale printcondities te behouden en houden je op de hoogte van de printerstatus.

Groeit mee met je bedrijf

Begin met één 3D-printer en voeg bij groeiende vraag eenvoudig capaciteit toe. Geschikt voor het hele proces van prototyping tot productie. Makkelijk uit te breiden naar nieuwe toepassingen.

Volgende generatie van industrieel 3D printen

De geavanceerde Low Force Stereolithography (LFS)-technologie maakt gebruik van een flexibele tank en lineaire verlichting voor baanbrekende printkwaliteit en printerbetrouwbaarheid.

Scherper, sneller en consistent

Optische sensoren die printproces optimaliseren

Kostenefficiënte schaalbare capaciteit van industriële kwaliteit

Wil je weten of de Form 3+ geschikt is voor jouw toepassing?

Specificaties van de Form 3+

Technologie

Printtechnologie
Low Force Stereolithography (LFS)

Laser

  • 1 Light Processing Unit 
  • EN 60825-1:2007 gecertificeerd 
  • Laser klasse 1 
  • 405 nm golflengte 
  • 250 mW power 
  • Laser spot size 85 microns 
Afmetingen en gewicht

Afmetingen
40.5 × 37.5 × 53 cm

Gewicht
17,5 kg

Bouwvolume

Bouwvolume
14.5 × 14.5 × 18.5 cm

Laaghoogte en resolutie

Laaghoogte
25 – 300 microns

XY Resolutie
25 microns

Form 3+ materialen

Ontdek het
Build Platform 2

Nabewerking is nu nog makkelijker! Dankzij de Quick Release-technologie van het Build Platform 2 kun je binnen enkele seconden onderdelen van de bouwplaat losmaken. Zonder gereedschap en zonder het risico om je onderdelen te beschadigen.

Build Platform 2

Zij vertrouwen
op Formlabs

Form 3+ printproces

1. Ontwerpen

Ontwerp je model in CAD-software – bijvoorbeeld SOLIDWORKS – en importeer een STL- of OBJ-bestand in onze PreForm-software voor printvoorbereiding.

2. Printen

Verzend je 3D print via WiFi, print eerdere taken opnieuw en beheer alle taken eenvoudig met de intuïtieve touchscreen-interface van de Formlabs 3D printer.

3. Nabewerken

Breek lichte supportstructuren gemakkelijk af na het 3D printen en breng vervolgens onderdelen over naar de Form Wash en Form Cure voor makkelijk spoelen en nabewerken.

Eigenschappen

Form 3+ eigenschappen

Form 3+ nabewerken

Form Wash

Versnel het reinigen en uitharden

Form Wash reinigt je prints betrouwbaar en automatisch. Zet het build platform direct over om prints moeiteloos en zonder vervuiling te reinigen. De Wash verspreidt isoproponol (IPA) over je print voor een perfect schoon resultaat.

Form Cure

Maximaliseer productprestaties

Form Cure versnelt op betrouwbare en kostefficiënte wijze je post-curing proces. Optimaliseer de materiaaleigenschappen van Standard, Engineering, Jewelry en Dental resins dankzij een precieze beheersing van licht, temperatuur en tijd.

Bekijk Form 3L
Kleine details, groot bouwvolume

Bekijk Fuse 1
Industriële kracht van SLS 3D-printen

Bekijk Form 3B+ Dental
3D printer voor de tandheelkunde

Bekijk Form 3L
Kleine details, groot bouwvolume

Bekijk Fuse 1
Industriële kracht van SLS 3D-printen

Bekijk Form 3B+ Dental
3D printer voor tandheelkunde

Waarom Layertec?

Gecertificeerd personeel

Onze technici zijn gecertificeerde Formlabs specialisten.

Service

Wij bieden uitgebreide ondersteuning, van CAD-model tot 3D print.

Implementatie

Onze experts installeren en configureren jouw Formlabs printer op locatie.

Opleiding

Wij trainen jou en je collega’s om het maximale uit de Form 3+ te halen.

Direct contact met Dennie

Dennie Rijk

Wat is een Form 3+?

De Formlabs Form 3+ is de professionele, betrouwbare, veelzijdige en gebruiksvriendelijke opvolger van de Formlabs Form 3.

Wat kost een Form 3+?

De meest actuele prijs vind je hier

Hoe werkt een Form 3+?

De Form 3+ van Formlabs is een hoogwaardige stereolithografische (SLA) printer die een laser gebruikt om vloeibare hars in vaste vorm te veranderen. Het is een geavanceerde printer die met weinig onderhoud of aanpassingen prints van uitstekende kwaliteit kan produceren. De nieuwe variant op het SLA-proces genaamd Low Force Stereolithografie verbetert de detaillering, De harstank is flexibel. Hierdoor kan het peelproces direct starten en niet pas als de hele laag geprint is. Hierdoor wordt er minder kracht op de 3D print uitgeoefend. Door lineaire belichting kan de Form 3+ fijne details 3D printen met een hoge oppervlaktekwaliteit. Standaard wordt in de beste resolutie met een laagdikte van 25 micron geprint. Sensoren bewaken het printproces, voor een hogere stabiliteit en repeteerbare kwaliteit.

Wat kan ik met een Form 3+?

Met de Form 3+ produceer je 3D prints met een hoge detaillering en door het ruime assortiment aan resins, in veel verschillende materialen. Met de castable wax resin van Formlabs print je modellen met veel detail en haarscherpe afwerking voor de realisatie van bijvoorbeeld juwelen. Formlabs Engineering resins simuleren een scala van spuitgegoten kunsttoffen. Deze omvatten het volledige spectrum van eigenschappen die nodig zijn voor het conceptualiseren, prototypen, testen en produceren van succesvolle eindproducten. Ga voor meer materialen en toepassingen naar Formlabs materialen