Veelgestelde vragen over de rebranding

In februari worden Layertec en Design Solutions officieel Visiativ.

Hieronder lichten we onder andere toe wat dit voor jou betekent, hoe je ons het beste kunt bereiken en wat je verder kunt verwachten van Visiativ. Heb je een andere vraag? Neem contact op via de button in het linker menu. We beantwoorden ze graag!

Wat is rebranding?

Bij een rebranding verandert de merkidentiteit van een organisatie. Het gaat vaak om zichtbare wijzigingen. De ‘look and feel’ verandert waaronder het logo, de website, de marketinguitingen en meer visuele aspecten van het merk. Soms verandert ook de bedrijfsnaam. Een voorbeeld is Overtoom, dat een aantal jaren terug werd ‘gerebranded’ naar Manutan.

Het kan zijn dat de koers van het bedrijf met het merk mee verandert en de rebranding gebeurt om het (ver)nieuwde merk zo beter te positioneren en de aansluiting bij de doelgroep te optimaliseren.

Waarom gaan Layertec en Design Solutions rebranden naar Visiativ?

In november 2018 zijn Layertec en Design Solutions overgenomen door de Franse, beursgenoteerde Visiativ Groep. Kort daarna kwam daar door overname van een aantal activiteiten van de Processia Groep een klein bedrijf in de Benelux bij: Visiativ Industry Solution.

Hoewel deze drie ondernemingen complementaire oplossingen bieden en in dezelfde kantoren gehuisvest zijn, hebben ze de afgelopen jaren elk onder eigen vlag geopereerd. Om onze klanten nóg meer aanvullende oplossingen en ondersteuning te bieden voor hun innovatie-, design- en productie-activiteiten gaan we binnenkort de laatste muren tussen onze drie ondernemingen afbreken.

Begin 2023 zullen Design Solutions BV, Design Solutions BVBA, Layertec BV en Visiativ Industry Solution BV samensmelten als Visiativ Benelux. Design Solutions BV en Visiativ Industry Solution gaan verder als Visiativ Nederland. Design Solutions BVBA wordt Visiativ België. Layertec zal hernoemd worden naar Visiativ 3D Printing.

Hoe word ik als klant beter van de rebranding?

De rebranding naar het merk van ons Franse moederbedrijf betekent niet alleen een andere naam, maar ook meer integratie met onze collega’s in Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Zwitserland, Duitsland en Marokko. Dat betekent dat we veel meer expertise kunnen inzetten voor onze klanten. Andersom helpen wij onze Zwitserse collega’s bijvoorbeeld ook al bij projecten voor hun klanten.

Visiativ is de grootste SOLIDWORKS Reseller in Europa en een van de grootste Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE partners in de wereld. Daarnaast ontwikkelt Visiativ zelf ook software en cloudoplossingen die we gaan lanceren in de Benelux. In zijn thuismarkt Frankrijk heeft Visiativ veel succes met oplossingen voor maakbedrijven, bijvoorbeeld voor efficiëntere serviceverlening.
De rebranding is ook een kans om onze advies- en implementatiediensten voor digitalisatie uit te breiden en in de verf te zetten. Visiativ heeft sterke diagnostische instrumenten die haarscherp de verbeterkansen voor ontwikkeling, innovatie, productie en samenwerking blootleggen. Veel klanten in Frankrijk hebben de afgelopen jaren op basis van deze diensten hun resultaten significant verbeterd.

Kortom, Visiativ Benelux is dé partner voor digitalisatie en additive manufacturing. Door onze bedrijven samen te voegen, kunnen onze klanten nog meer profiteren van alle mogelijkheden die we gezamenlijk bieden.

Wat verandert er voor mij als klant van Design Solutions of Layertec?

In eerste instantie verandert er niets voor onze klanten. Ze krijgen dezelfde scherpe offertes en op maat gemaakte ondersteuning. Wat er wél gaat veranderen is dat we hen nóg beter en bij veel meer aspecten van hun engineeringketen kunnen ondersteunen.

Of het nu gaat om startups of multinationals, wij blijven innovatieve maakbedrijven ondersteunen met oplossingen en diensten die alle facetten van het productieproces raken. Van conceptualiseren, tot ontwikkelen, valideren, produceren en beheren. Vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke realisatie zijn wij de betrokken partner die innovatie mogelijk maakt.

In praktische zin betekent de rebranding dat er een andere bedrijfsnaam op onze offertes, visitekaartjes en facturen staat. Als we de telefoon opnemen, hoor je voortaan “Visiativ”. Uiteraard gaan onze Design Solutions en Layertec websites verdwijnen en komt er een nieuwe Visiativ website voor de Benelux.

Wat betekent Sharing is Growing?

De slogan van Visiativ is Sharing is Growing. Door kennis en ervaring te delen met onze klanten, kunnen we samen groeien. Daar geloven we in bij Visiativ en dit motto is de basis voor hoe we in de wedstrijd staan. Met co-creatie leveren we krachtige oplossingen en vinden we nieuwe toepassingen met toegevoegde waarde. Samen werken we aan de toekomst.

De uitgebreide ervaring die aanwezig is binnen de Visiativ groep wereldwijd houden we dus niet voor onszelf. Wij delen onze kennis en inzichten van de digitale transformatie met jou om samen de uitdagingen in jouw bedrijf aan te gaan. Denk aan productverbetering, kostenreductie, kortere time-to-market, groter marktaandeel, foutreductie en ga zo maar door.

Wat is de nieuwe website en blijven designsolutions.nl en layertec.nl bereikbaar?

De nieuwe website komt op het bestaande internetadres van Visiativ Industry Solution BV: www.visiativ.nl en www.visiativ.be. Zodra deze nieuw gebouwde website live gaat, zijn designsolutions.nl, designsolutions.be, layertec.nl en layertec.be niet meer bereikbaar.

Wat zijn de nieuwe emailadressen?

Alle Design Solutions en Layertec werknemers krijgen een nieuw emailadres met als email domein @visiativ.com. Vaak begint het nieuwe mailadres van onze collega’s met de voornaam en achternaam met daartussenin een punt: [email protected]

Hoe lang duurt het voordat de rebranding volledig is voltooid?

In de loop van januari gaan we de naam Visiativ al op, in en rond ons kantoor in Zaltbommel aanbrengen. Wij streven ernaar op 1 februari live te gaan met de nieuwe website met bijbehorende social media kanalen. Hiernaast werken we nog aan zaken zoals visitekaartjes, ebooks en andere communicatie uitingen die we per 1 februari willen aanpassen.
Kom je na 1 februari een training volgen? Dan krijg je bij het afronden van de training een spiksplinternieuw Visiativ trainingscertificaat!

Waar vind ik meer informatie over de rebranding?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Geen nood. Neem contact op met één van onze accountmanagers via de knop onder het linker menu en stel jouw vraag. We beantwoorden ze graag!