Formlabs Fuse 1+ 30W

nTopology

Next-Gen design software voor 3D printing

Ervaar de kracht van ’s werelds meest innovatieve technische 3D ontwerpsoftware voor geavanceerde productie. Start vandaag nog met nTopology.

Ontwerpen voor Additive Manufacturing

nTopology biedt een unieke toolset voor Additive Manufacturing door topologie-optimalisatie, lattice structuren, design optimalisatie en simulatietools.

Onbreekbare geometrie

De kern van nTopology ligt in de impliciete modelleringsengine. Deze onbreekbare engine maakt razendsnelle ontwerpherhalingen mogelijk en elimineert productontwerpknelpunten.

Field-Driven design

nTopology biedt de mogelijkheid tot extra simulatieresultaten, testgegevens en technische formules om complexe geometrie van ontwerpen te genereren.

Hoe toonaangevende engineers nTopology gebruiken

Gezichtsvermindering

Gewichtsvermindering

Het vermindering van gewicht en productiekosten met behoud van structurele integriteit, verbetering van de brandstofefficiëntie en vermindering van de koolstofvoetafdruk.

 • 67% gewichtsvermindering mogelijk
 • 66% lagere kosten behalen
Thermische-management

Thermische management

Het ontwerpen van compacte warmtewisselaars met verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid om de warmteoverdracht te maximaliseren en de verliezen te minimaliseren.

 • 1,8x verhoogde warmteoverdracht
 • 85% verlaagde volume
Massavoorbereiding

Massavoorbereiding

Het ontwikkelen van geautomatiseerde ontwerpprocessen om producten te vervaardigen tegen een prijs en kwaliteit die vergelijkbaar zijn met die van massaproductie.

 • 98% verminderde ontwerptijd
 • 2000+ ontwerpen per dag
Industrieel-design

Industrieel design

Het ontwerpen van producten met een unieke esthetiek en functie met behulp van een software die de snelheid van het creatieve proces bijhoudt.

 • Verbeter productergonomie
 • 10x snellere iteraties
Architectonische-materialen

Architectonische materialen

Het maken van fijn afgestemde structuren om de prestaties te verbeteren en de reeks technische materialen uit te breiden.

 • 10x haalbare eigenschappen
 • Aanpassen aan specificaties
Manufacturing-&-tooling

Manufacturing & tooling

Het elimineren van inefficiënte workflows met ontwerpautomatisering om de verwerkingscapaciteit te maximaliseren en de gereedschapsprestaties te verbeteren.

 • 30% verlaagde tooling-kosten
 • 90% minder ontwerpactiviteiten

Unieke modelleerfunctionaliteiten met nTopology

Architectonische-materialen

Real-time visualisatie

Zie gewenste veranderingen in real-time voor een snellere iteratie. Herbouw zelfs de meest complexe ontwerpen in seconden.

Gezichtsvermindering

Lattice structuren

Creëer lattice structuren in enkele seconden – ontwerp lichtgewicht onderdelen of superieure onderdelen met een uitstekende warmteoverdracht.

Thermische-management

Topologie optimalisatie

Verlaag materiaalkosten en ontwerptijd door geautomatiseerde topologie-optimalisatie en handige nabewerking workflows.

Architectonische-materialen

Design optimalisatie

Verbeter de prestatiekenmerken van de producten met behulp van gegevens uit verschillende relevante bronnen.

Industrieel-design

Simulatietools

Evalueer binnen no-time de prestaties van de onderdelen door de ingebouwde simulatietools of maak verbinding met externe ontwerpanalysepakketten.

Industrieel-design

Design automation

Maak herbruikbare workflows om terugkomende taken te automatiseren – van ontwerp tot simulatie en build voorbereidingen of het aanpassen van opspanningen.

Manufacturing-&-tooling

3D-print voorbereiding

Bepaal de beste printrichting voor de juiste sterkte en stijfheid, verminder support en vervaardig de meest complexe Additive Manufacturing onderdelen.

Manufacturing-&-tooling

Integraties

Importeer en exporteer ontwerp-, simulatie- en productiegegevens en maak verbinding met jouw huidige PLM-systeem.

Massavoorbereiding

Oppervlakte texturen

Creëer oppervlakte texturen om oppervlakteruwheid aan te brengen, hoe complex een ontwerp ook is.

nTopology biedt oplossingen voor verschillende industrieën

Een diverse en unieke toolset van Generative Design, automatiseringsmogelijkheden en een onbreekbare geometrie-engine die complexiteit van geavanceerde productie aan kan.

Manufacturing-&-tooling

Ruimtevaart en defensie

Bedrijven in de lucht- en ruimtevaart en defensie vertrouwen op nTopology om innovatieve, beter presterende en lichtgewichte producten te ontwikkelen. Ze maken volledig gebruik van geavanceerde productieprocessen om een concurrentievoordeel te behalen.

Manufacturing-&-tooling

Automotive

Van lichtgewichte, structurele onderdelen en hoogwaardige componenten onder de motorkap tot exterieur- en interieurelementen die de essentie van het merk vastleggen: toonaangevende automotive bedrijven maken gebruik van nTopology om hun concurrentie voor te blijven.

Massavoorbereiding

Consumenten

Van schoeisel en beschermingsmiddelen tot consumentenelektronica, nTopology stelt bedrijven in staat om onmogelijke ontwerpen te maken met unieke en ongeëvenaarde prestaties bij baanbrekende snelheden. Bedrijven genereren productieklare oplossingen met behulp van geautomatiseerde ontwerpprocessen.

Manufacturing-&-tooling

Medisch

Met de robuuste en controleerbare ontwerpworkflows van nTopology kan jouw team sneller medische toepassingen ontwikkelen die voldoen aan de wettelijke normen. Het verbetert het resultaat voor de patiënt door de best mogelijke oplossing.

Zij vertrouwen
op Layertec

Waarom Layertec?

Gecertificeerd personeel

Onze technici zijn gecertificeerde 3D-printing specialisten.

Service

Wij bieden uitgebreide ondersteuning, van CAD-model tot 3D print.

Implementatie

Onze experts helpen je graag mee met de implementatie.

Opleiding

Wij trainen jou en je collega’s om het maximale uit 3D-printing te halen.

Direct contact met Dennie

Dennie Rijk

Wat is nTopology?

Met nTopology ervaar jij de kracht van ’s werelds meest innovatieve technische ontwerpsoftware voor Additive Manufactering. nTopology helpt engineers lichtgewicht en geoptimaliseerde onderdelen te ontwerpen en te produceren.

Wat zijn de voordelen van nTopology?

Je versnelt de ontwikkelingscycli en ontwerpt betere producten door optimaal gebruik te maken van hoogwaardige productietechnologieën. Generative Design vergroot jouw mogelijkheden als engineer en ontsluit nieuwe innovatiemogelijkheden voor jouw bedrijf. Daarnaast verbeter jij je ontwerpen met Data-Driven Design. Combineer simulatieresultaten, experimentele gegevens en technische kennis om oplossingen te generen die voldoen aan jouw ontwerpwensen. Hergebruik workflows om 10x sneller resultaat te krijgen dan elk ander software.

Is het mogelijk om bestanden te importeren naar nTopology?

Ja, je kunt eenvoudig CAD ontwerpen of andere technische gegevens importeren om jouw ontwerpproces te verbeteren.

Hoe werkt topologie-optimalisatie met nTopology?

Topologie-optimalisatie is een simulatiegestuurde structurele optimalisatie techniek die voornamelijk wordt gebruikt voor technisch conceptontwerp. Bij topologie-optimalisatie definieert de ontwerper een ontwerpruimte, de loadcondities, optimalisatiedoel en andere niet-technische vereisten, zoals productiebeperkingen. De software verwijdert vervolgens materiaal, door middel van iteratieve simulaties, uit gebieden waar de spanningen laag zijn. Het resulterende ontwerp heeft een lager gewicht en een hoge stijfheid dat bestand is tegen de aangegeven randvoorwaarden.

Wat houdt Generative Design in?

Generative design is een ontwerpproces waarbij de engineer de randvoorwaarden waaraan een ontwerp moet voldoen definieert en de software bepaald aan de hand van formules hoe het model opgebouwd gaat worden. Dit proces zorgt ervoor dat oplossingen sneller gegenereerd worden. Modellen die met generative design zijn opgebouwd hebben vaak organische vormen welke niet met standaard machines gebouwd kunnen worden. Mede daarom is Additive Manufacturering/3D printen een uitstekende oplossing om deze onderdelen te realiseren.

Is het mogelijk om lattice of oppervlaktestructuren aan te brengen?

Ja, nTopology is de meest geavanceerde hulptool voor het genereren van lattice structuren en/of oppervlaktestructuren om de best presterende onderdelen voor Additive Manufacturing te ontwerpen. Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende lattice structuren, waaronder honinggraat of TPMS.

Waarom is het belangrijk om lichtgewicht te designen?

Door lichtgewicht te ontwerpen is het mogelijk om het gewicht van een onderdeel te verminderen, waardoor het onderdeel zo licht mogelijk wordt terwijl het voldoet aan de ontwerpvoorwaarden. Lichtgewichte onderdelen verhogen de energie-efficiëntie, verbeteren de prestaties, verlagen de productiekosten, verminderen de CO2-uitstoot en verbeteren de ergonomie.