Laat je inspireren

Webinars, seminars, showroom & video’s – Leer alles over 3D printen met Desktop Metal, Formlabs en Ultimaker.

Video’s

Bekijk alle functies

Demo-middag

Persoonlijke afspraak

Webinars

In 30 minuten up-to-date

Seminars

In één middag bijgepraat

EERSTVOLGEND SEMINAR

Toepassingen voor 3D metaalprinten

Geannuleerd

SEMINARS

Toepassingen voor 3D metaalprinten

Geannuleerd

Het programma

  13:30 – 14:00 uur 

Ontvangst

We ontvangen je graag in onze showroom waar we ons portfolio aan printers, toebehoren en materialen van Desktop Metal, Ultimaker en Formlabs presenteren.

De printer van het Desktop Metal Studio System+ is werkend is te zien. Ook kan je een groot aan voorbeelden van 3D geprinte metalen onderdelen zelf vasthouden en tot in detail onderzoeken.

  14:00 – 16:00 uur 

Arnaud Kooij

Directeur Layertec

Onze directeur heet iedereen welkom en start met een korte introductie van Layertec. In het seminar deelt hij zijn expertise rondom mogelijke toepassingen van 3D metaalprinten en de business case. 

Dennie Rijk

Desktop Metal specialist

In de afgelopen vijf jaar heeft Dennie zich met name gericht op de 3D metaalprinters van Desktop Metal en hij zal tijdens het seminar alle ins en outs behandelen van het Desktop Metal-portfolio. 

  Vanaf 16:00 uur

Vragenronde & borrel

Om 16:00 uur ronden we het seminar af en is er gelegenheid voor een plenaire vragenronde. Aansluitend bieden we een hapje en een drankje aan waarbij er gelegenheid is om met Arnaud, Dennie en de andere deelnemers verder in gesprek te gaan.

 

  14:00 – 15:00 uur

Deel 1 – een greep uit de onderwerpen

Geschikte toepassingen

De potentie voor 3D metaalprinten is groot. Denk aan toepassingen die specifieke eigenschappen vereisen – zoals stijfheid, sterkte, hittebestendigheid en duurzaamheid. Een goed voorbeeld is het gebruik van mallen en opspanmiddelen van metaal, deze moeten voldoen aan de hoge eisen van een productieomgeving. We behandelen een serie van mogelijke toepassingen in verschillende sectoren.

Business case

Waarom 3D metaalprinten? Hoe verhoudt de investering in een CNC-machine zich ten opzichte van de investering in een 3D metaalprinter? Wat blijft er over onder de streep? We bespreken de belangrijke elementen van een business case voor 3D metaalprinten om inzicht te geven in de afweging die gemaakt kan worden bij de keuze voor een 3D metaalprinter.

Materialen

De Desktop Metal systemen printen met de wereldwijd bekende MIM-materialen (Metal Injection Molding). Op dit moment is het mogelijk om te printen met 17-4 RVS, 316L RVS, H13 gereedschapsstaal, 4140 chromoly staal. Koper en Alloy 625 zijn in ontwikkeling.

  15:00 – 16:00 uur

Deel 2 – introductie Desktop Metal-printers

Studio System+

Ontdek alles over de eerste en enige totaaloplossing voor het veilig en betaalbaar in-house printen van metalen onderdelen. Je leert hoe op je werkplek zelf metalen 3D onderdelen kunt printen. Studio System van Desktop Metal is tot wel 10x goedkoper dan lasergebaseerde systemen.

Production System™

Het Production System™ is ideaal voor hoogwaardige metalen onderdelen. Met printsnelheden tot 12.000 cm³ per uur is het maar liefst 100 keer sneller dan lasergebaseerde systemen en tot wel 20 keer voordeliger dan hedendaagse 3D metaalprintsystemen.

 

Shop System

Desktop Metal heeft tijdens Formnext 2019 ‘s werelds eerste Metal Binder Jetting-systeem voor eindonderdelen en batchproductie gelanceerd. Hiermee print je metalen onderdelen in de hoogste resolutie ooit én print je eenvoudig en zeer snel complexe onderdelen die niet of bijzonder moeilijk met CNC-machines te maken zijn; tegen een fractie van de kosten!

Desktop Metal Fiber

Eén van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van 3D printen: printen met composieten. Leer meer over de enige composiet desktop 3D printer die gebruik maakt van micro-geautomatiseerde vezelplaatsing (μAFP), met een ongeëvenaarde sterkte van composietonderdelen als resultaat; tot 60 keer stijver en 75 keer sterker dan ABS-kunststofonderdelen.

Vorige editie

De locatie

Layertec BV

Hogeweg 133
5301 LL Zaltbommel

Wat vinden onze klanten?

4,4 8 reviews

 • Avatar Coen ★★★★★ 4 maanden geleden
  Na bezoek in de showroom, heldere uitleg gehad.
  Zeer tevreden over de service en ons product !
 • Avatar Sjoerd Slabbers ★★★★★ 8 maanden geleden
  Erg goed en snel geholpen, printer stond in no-time voor m'n neus!
 • Avatar Sjoerd Goossens ★★★★★ een jaar geleden
  Ik ben een jonge ondernemer en had alleen nog maar ideeën. Desondanks namen ze me direct serieus. Ik heb eerlijk advies gekregen ook al was dat niet altijd … Lees meer in hun voordeel. Ze hebben veel kennis over de printers, het printen en alles wat er bij komt kijken. Ook wordt de tijd genomen hier duidelijk uitleg over te geven. Wat ik verder héél belangrijk vind, is dat ze nakomen wat ze beloven! Ik hoop deze prettige samenwerking nog lang zo voort te kunnen zetten.
 • Avatar Bas Vellekoop ★★★★★ een jaar geleden
  Goed geholpen en advies gekregen en zeer correct behandeld.
  Zeer tevreden met het ontvangen product en service!

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Waarom 3D printen via Layertec?

w

Training

Door onze vakkundige trainingen, haal je het beste resultaat uit jouw 3D printer(s).

Helpdesk

Onze telefonische helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.

3D printservice

Laat razendsnel en in de hoogste kwaliteit jouw model door ons 3D printen.

Implementatie

Ervaren en gecertificeerde experts installeren en trainen bij jou op locatie.

Webinars & seminars

Tijdens onze webinars en seminars leer je alles over nieuwe technologieën, materialen en toepassingen.

Service

Onze specialisten staan tot je beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.

Betaal veilig en snel