Maximale 3D printresultaten

Leer alles over 3D printen met Desktop Metal, Formlabs en Ultimaker.

HAAL MEER UIT 3D PRINTEN

3D printing trainingen – ook online

Gebruikers- en productgericht

De opkomst en inzet van 3D printers maakt een onstuitbare opmars door de laatste jaren. Zowel in metaal als in kunststof biedt de technologie voordelen ten opzichte van conventionele technieken.

Het 3D printen van prototypes en tooling is inmiddels breed geaccepteerd, maar 3D printtechnieken zijn inmiddels zover doorontwikkeld dat ook (massa)productie mogelijk is. Om de potentie van Additive Manufacturing maximaal te benutten, moet tijdens het ontwerpproces rekening worden gehouden met de technologie.

Bij Layertec kun je als beginner of professional terecht voor een training die aansluit bij jouw niveau.

Details

Individueel of in groepsverband

}

1 dagdeel

Datum in overleg

Zaltbommel of op locatie

Prijs op aanvraag

Overzicht trainingen

introductie training 3D printen

Datum in overleg    1 dag

Introductie Design for Additive Manufacturing

Om iedereen die wil gaan ontwerpen voor 3D printing een kickstart te geven, hebben wij een eendaagse introductietraining uitgestippeld. In deze training worden de achtergrond, principes en denkwijze van Design for Additive Manufacturing (DfAM) toegelicht met vele voorbeelden en oefeningen.

 

introductie training 3D printen

Data in overleg    3 dagen

DfAM voor SOLIDWORKS

Deze 3-daagse training bestaat uit de eendaagse introductie, aangevuld met twee dagen DfAM modellen opzetten in het 3D CAD pakket SOLIDWORKS. Deze training is bedoeld voor gebruikers van SOLIDWORKS en is ontwikkeld samen met Design Solutions, één van de 20 wereldwijde Elite Resellers van SOLIDWORKS. 

Datum in overleg    1 dagdeel

Introductie 3D printing

In de Layertec introductietraining leer je (in groepsverband) onder professionele begeleiding alles over de technieken, voordelen, materialen, mogelijkheden en beperkingen van 3D printen. Aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden demonstreren we hoe je met een 3D printer ontwerpprocessen in eigen huis versnelt, problemen kunt oplossen en de kwaliteit van je producten verbetert.

Datum in overleg    1 dagdeel

Producttraining Desktop Metal

Maak kennis met het ontwikkelen van betaalbare, veilige en nauwkeurige 3D metaalprints, voor zowel prototyping als massaproductie. De Desktop Metal printers maken 3D metaalprinten in iedere kantooromgeving mogelijk, zonder aanvullende veiligheidsmaatregelen. Je leert alles over het printen en sinteren van 3D metaalprints en maakt kennis met het Bound Metal Deposition-printproces.

 

Datum in overleg    1 dagdeel

Producttraining Formlabs

Ontwerpers en engineers leren in deze 3D printing training snel de belangrijkste aspecten van het printen met een Formlabs 3D printer. De training is ontwikkeld om praktisch advies te geven over het installeren, instellen en optimaal benutten van jouw Formlabs Form 2 of 3-serie. Leer hoe je de juiste print positie en tools selecteert en welke richtlijnen je het beste kunt hanteren voor het printen volgens de SLA methode.

Datum in overleg    1 dagdeel

Producttraining Ultimaker

Leer je Ultimaker 3D printer optimaal te benutten. Krijg praktische adviezen en handige tips over hoe je printer optimaal in te stellen en te gebruiken. Het gebruik van dual extrusion, het wisselen van de printcores en nozzles en het gebruik van filamenten in de geared feeder(s) en hoe je eenvoudig ontwerpen printklaar maakt met behulp van de Ultimaker Cura slicing software.

Aanvraag training

Waarom Layertec?

Persoonlijk contact met de trainer

Ervaren & gecertificeerde 3D printing experts

Officieel partner Desktop Metal, Formlabs & Ultimaker

Deze cursisten gingen je voor

Form 3L producttraining
Ik kijk terug op een geslaagde training. Ik wil namens ons team Robert nogmaals bedanken voor de inspirerende training.

— Hendrie Jonkers

Proces Engineer, Scania Production Meppel

Ultimaker S5 producttraining
De training die we na aanschaf van de Ultimaker S5 van Layertec hebben gekregen was absoluut van toegevoegde waarde. We wisten daardoor meteen de belangrijkste instellingen; hoe ze te gebruiken en wat ze precies betekenen. Het belang van de kwaliteit van STL-files vond ik de belangrijkste les uit de training. Dit kun je niet beoordelen wanneer je modellen download.

— Yves Schulz

Proces Engineer, Eagle Simrax BV